(Juu tiedän kyllä, juhannus oli ja meni jo, mutta näillä keleillä tahtoo olla muutakin tekemistä kuin tietokoneella istuskelu ja blogin kirjoittelu…)

Sain juhannukseksi kutsun sivukylien takamaille herkuttelemaan rosvopaistilla. Suureksi ilokseni osoittautui, että kutsu koski myös koiria! Todella harvinaista herkkua päästä tuon mölyapinalauman kanssa minnekään muualle kuin koiratapahtumaan…

Vähintään yhtä paljon ilahdutti koirien kohtuullisen hyvä käytös kyläpaikassa, minkä seurauksena meitä pyydettiin jäämään vielä toiseksikin yöksi. Olin pelännyt, että lauma haukkuu kurkku suorana perääni ja ärhentelee isäntäväen omien koirien (2 + 2 kpl) kanssa, mutta ihan kohtuullisella metelimäärällä selvisimme. Tosin Halti otti pienet matsit malamuutin kanssa, ja Tirri karkasi tarhasta omille teilleen sillä aikaa kun ihmisväki oli veneilemässä (yritys oli ilmeisesti lähteä minun perääni). Mutta kokonaisuutena juhannus oli erittäin onnistunut.

Kotiin palattuani lueskelin Keskisuomalaisesta juttua vanhan ajan ja nykyajan juhannustaioista. Nykyään ei enää kerätä seitsemää kukkaa tyynyn alle tai piehtaroida alasti ruispellossa. Sen sijaan ”jos juhannuksena juot pääsi täyteen ja nouset sepalus auki veneen laidalle, voit rannalla nähdä tulevan leskesi”.

Jutun luettuani huomasin, että joitakin moderneja juhannustaikoja oli mahtunut myös minun juhannukseeni:

1.       Jos juhannuksena valokuvaat seitsemän eri koiraa ja valitset niistä omasi nukkumaan samaan pihamökkiin, voit yöllä löytää rakkaasi nukkumassa kerällä sänkysi jalkopäässä.

2.       Jos juhannuksena kuljeskelet pitkin puolen hehtaarin omenatarhaa (ja annat koiriesi nauttia myyrästyksen riemusta), voit läheiseltä tieltä bongata entisen naapurisi.

3.       Jos juhannuksena menet aamun koitteessa kesken unien pissittämään koiria valkoisessa yöpuvussa, voit tavata tiellä hämmentyneen mökkinaapurin (tämä ei kyllä yrityksistäni huolimatta toteutunut, mutta kolme neljästä taiasta on jo aika hyvä onnistumisprosentti…)

4.       Jos juhannuksena lähdet muutamaksi tunniksi veneilemään ja rantaan palattuasi ja kumartuessasi keräämään tavaroita maasta kuulet korvasi juuresta ilahtuneen vingahduksen, voit nähdä rakkaasi joka on tullut rantaan ihan vain sinun vuoksesi.